Misschien rol je hier net in, of je bent al jaren bezig met fire. Fire staat voor financial independence retire early. Het is een levensstijl die steeds meer mensen aanhangen. Wat begon als een kleine groep mensen is in de loop van jaren een grotere beweging geworden waar steeds meer mensen in zijn gaan geloven. In dit artikel behandel ik veelgestelde vragen vanuit de fire community, een gratis platform waar jij jezelf ook gratis bij kan aansluiten. Klik hier om naar de fire community te gaan. 

Wat zijn de meestegestelde vragen uit de fire community?

Wat is FIRE?

Fire is een afkorting voor financial independence retire early. Het is een beweging van die ernaar streeft eerder met pensioen te kunnen omdat zij geld op een andere manier gebruiken dan andere mensen. Door (be)sparen en investeren bouwen zij een buffer op voor een eerder pensioen. Mensen die fire nastreven gaan gemiddeld twintig jaar eerder met pensioen dan iemand die dit niet doet. Fire dwingt jou te kijken naar jouw uitgaven. Wat is de impact van geld in jouw leven? Welke uitgaven geven jou geluk, en welke niet? Veel mensen denken dat zij meerdere miljoenen nodig hebben om financieel onafhankelijk te worden. Dit is een grote misvatting, het daadwerkelijke bedrag is veel lager.

Hoe is fire ontstaan?
Zoals eerder omschreven bestaat fire al een lange tijd. Overal ter wereld zijn mensen begonnen met fire waarna het in Amerika op is gaan vallen dat een grote groep elkaar ondersteunde op o.a. blogs door het geven van tips, tricks en tools. Het delen van deze kennis zorgde ervoor dat er een ‘beweging’ ontstond. De fire beweging is nu in ieder land een begrip geworden. In Nederland en België wordt geschat dat meer dan 100.000 mensen de beweging aanhangen. Deze groep wordt de laatste tijd groter en groter. Het gevaar is dat te veel mensen fire willen nastreven en de constructie niet meer werkt zoals het zou moeten.

Hoe begin ik met fire?
Iedereen heeft een andere start wanneer zij aan fire beginnen. Voor de een is het zo omdat sparen lastig is en geld makkelijk over de balk wordt gesmeten. Voor de ander is de reden om eerder met pensioen te gaan omdat werken in de huidige samenleving niet bij hem of haar past. Bekijk goed naar jouw eigen situatie, wat is voor jou belangrijk om te bereiken en wat heb je daarvoor nodig? Begin met het opstellen van doelstellingen, klik hier om dit te doen.

Zijn er speciale methodes om fire te bereiken?
Er is geen speciale methode voor fire. Verschillende tools, handigheden en inzichten zorgen ervoor dat jij jouw eigen fire levensstijl kan gaan inrichten. We hebben in de afgelopen tijd een aantal van deze tools voor je uitgezocht, vind ze hier.

Is er een speciale leeftijd waarop je fire bereikt?
Dit voor ieder mens anders, afhankelijk van de keuzes die je maakt. Voor de een is dit een bepaald bedrag dat zij berekend hebben via de fire tool in een plan. Maar omdat het leven soms onvoorspelbaar is en we te maken hebben met inflatie en andere factoren zoals het verliezen en verreiken van inkomstenbronnen kan het zijn dat jij jouw plan moet bijstellen. Hierdoor is het voor iedereen anders op welke leeftijd zij fire zullen bereiken.

Hoe ontmoet ik andere mensen omtrent fire?
De fire beweging in Nederland wordt steeds groter. Dit komt door verschillende media die dit steeds vaker oppakken. Om met elkaar in contact te komen hebben we de fire community opgericht. Klik hier om naar de community te gaan.

Hoe bereken ik fire?
Om fire te berekenen hebben we een handige tool ingericht. Het is een rekensom die bepaald hoeveel inkomsten jij nodig hebt vanuit een salaris, side hustle of investering. Klik hier om de tool te gebruiken.

Is fire voor iedereen hetzelfde?
Nee dit is absoluut niet waar. We leven allemaal een ander leven. Voor de een kan het zijn dat 300.000 euro op de bank en een afgelost huis genoeg is om fire te bereiken en voor de ander is dit compleet verschillend. Het gaat er bij fire om dat je goed naar jouw eigen plaatje kijkt. Wat is jouw scenario?

Mijn vraag staat er niet tussen
Help! Je hebt een prangende vraag maar helaas, hij staat niet in dit lijstje. Niet getreurd, stel jouw vraag hier op het Instagram kanaal van de fire beweging. 

(Visited 18.334 times, 4 visits today)