Lonneke en Niels stelden hun beleggingsportefeuille open voor de community

Ik neem aan dat je dit artikel hebt aangeklikt omdat je interesse hebt in beleggen. Je bent een beginner en je wilt makkelijk beleggen in aandelen. Of je belegt al in aandelen en wil graag meer weten over wat beleggen is en hoe andere mensen dit doen. Lonneke en Niels streven naar Fire en wij vroegen hen of zij kijkje wilden geven in hun beleggingsportefeuille. 

De huidige aandelenmarkt is enigszins verwarrend. Corona heeft dingen veranderd. Maar geen paniek! We gaan samen op zoek naar een goede strategie voor goede aandelen die ervoor zorgen dat je geld groeit. Het is van belang dat jij als investeerder weet wat je moet doen en hoe je dit precies kan doen. Er zijn een aantal standaard regels waar je rekening mee moet houden als je aan het beleggen bent. Begin pas met aandelen als je genoeg kennis hebt opgedaan en weet wat je aan het doen bent. Heb geduld wanneer je gaat beleggen, een investering kost tijd en discipline. 

 

De beleggingsportefeuille van Lonneke en Niels

“We zijn vier jaar geleden begonnen met het beleggen in obligaties. Dit was voor ons een veilige keuze omdat het minder risico’s met zich meebrengt. We konden kiezen om zelf obligatie te kopen of dit via een beleggingsfonds te doen. Omdat wij beide weinig financiële kennis hadden kozen we ervoor om dit via een fonds te doen. Bij een voorlichtingsavond van onze bank kregen we de juiste kennisoverdracht en meer vertrouwen om goed van start te gaan. Wij twijfelden of we met ons startkapitaal van €15.000 euro ook al konden investeren. Daar kregen we al snel een ja op waarna we van start zijn gegaan. Na een paar maanden groeiden ons geld, mede door de hoge risicofactor die we hadden gekozen. Door een financiële meevaller van Niels hadden we in de jaren die daarop volgde nog wat extra geld om te investeren. We kozen ervoor om ook in  oud te investeren. Een van de redenen hiervoor was dat de goudprijs op dat moment erg gunstig was. Naast goud durfden we het ook aan om verder te kijken en zelf in aandelen te investeren. We kozen voor een aantal bedrijven binnen de economische en technische sector. De prognose was dat de groei in deze sector het grootst was en daarom was het enigszins een iets veiligere keuze. Het bleek een goede zet! We hebben in de afgelopen twee jaar een groei van 33% weten te realiseren. In het afgelopen jaar zijn we ook in cryptocurrency en vastgoed gaan investeren. Het investeren in cryptocurrency voelt soms als gokken omdat er een mindere filosofie achter zit waarom een bepaalde munt een waarde heeft. Het beleggen in vastgoed was een logischere keuze vanwege de staat van de huidige woningmarkt.”

(Visited 2.942 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *