Zo verdien je gegarandeerd geld met Tiktok | 5 handige manieren

Vergeet Instagram, Facebook en Snapchat. Het Newcom social media onderzoek wijst uit dat TikTok de toekomst is. Het platform groeit als kool onder jongeren vanwege het enorm slimme algoritme. Anders dan bij Instagram en Facebook is het niet per se nodig om veel volgers te hebben om veel views te krijgen op je posts. Het algoritme is namelijk gebaseerd op interesses waardoor allerlei soorten video’s in jouw tijdlijn kunnen verschijnen. Stel je houdt van katten en liked een kattenvideo, dan onthoud TikTok dit en is de kans groot dat je vaker een kattenvideo in je tijdlijn krijgt. Omdat het algoritme zo slim is ontwikkelt is de kans om geld te verdienen met TikTok groter. In dit artikel behandelen we op welke manieren je geld kan verdienen en welke bedragen hieraan vast zitten.

Zelf creëren
De meest voor de hand liggende manier is om zelf een TikTok-creator te worden. Het is dan slim om een niche te kiezen en over een paar kleine onderwerpen video’s te maken. Bijvoorbeeld over lifehacks, geld of die ene hobby. Omdat het algoritme zo specifiek op thema’s is gericht heb je meer kans dat jouw video’s succesvol zullen scoren. Per 1000 views krijg je 1 tot 5 cent. Dat klinkt weinig maar je het aantal views op TikTok kan heel snel oplopen, reken maar uit je winst! 

Reposten
Reposten is het opnieuw plaatsen van eerder gemaakte content. Het wordt gezien als een lucratieve business om met weinig moeite veel geld te verdienen. Let er altijd wel op dat de content die jij herplaatst op een eerlijke manier verkregen is en of er geen copyright op de gemaakte content zit. Het reposten kan veel views opleveren wanneer je de juiste catchy content plaatst. Gebruik altijd goede taglines en hashtags. Door het reposten van video’s kan je views krijgen en TikTok beloond jou hiervoor, je krijgt als maker 55% van de advertentiekosten. 

TikTok Live
Net als bij Instagram heeft Tiktok ook de mogelijkheid om live een video uit te zenden. In het algoritme krijg je na een bepaalde tijd een live uitzending te zien, hierdoor kun je live streams van andere tiktok-creators ontdekken. Als kijker kan je de maker belonen door live-cadeaus zoals diamanten te geven. Gebruikers kopen deze cadeau’s in de TikTok-winkel en kunnen de maker belonen. De maker verdient geld aan het ontvangen van de live-cadeaus. Mocht je geld willen verdienen aan TikTok kan je dus zelf live gaan uitzenden, film jezelf tijdens het gamen, geef een online workshop of doe een q&a met je volgers. 

TikTok Agency
Om je in te schrijven bij een TikTok-agency, moet je in de eerste plaats een agency vinden dat bij jou en jouw inhoud past. Er zijn verschillende agencies die zich richten op verschillende soorten inhoud, zoals mode, dans, comedy, beauty en meer. Zodra je een agency hebt gevonden dat bij jou past, kun je contact opnemen met het agency en vragen naar het inschrijvingsproces.

Het kan slim zijn om je in te schrijven bij een TikTok-agency omdat ze je kunnen helpen bij het beheren van je account en het verbeteren van je inhoud. Het agency kan bijvoorbeeld tips geven over het maken van inhoud, het beheren van je volgers en het promoten van je account. Bovendien kunnen ze je helpen bij het vinden van samenwerkingsmogelijkheden met merken en andere creators, wat kan leiden tot meer kansen en inkomsten.

Echter, bij het kiezen van een agency, is het belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen en ervoor te zorgen dat het agency betrouwbaar en ethisch is. Je wilt er zeker van zijn dat je je account in goede handen hebt en dat het agency jouw belangen als creator behartigt

Samenwerkingen
Als influencer zijn er verschillende manieren om samenwerkingen aan te gaan met merken en andere bedrijven. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen:

Bouw je volgers en publiek op: Het is belangrijk om een ​​duidelijk idee te hebben van wie je publiek is en wat voor soort content hen aanspreekt. Wanneer je een betrokken en groeiend publiek hebt opgebouwd, zullen merken eerder geïnteresseerd zijn om met jou samen te werken.

Identificeer potentiële samenwerkingspartners: Zodra je je publiek hebt opgebouwd, kun je beginnen met het identificeren van merken en bedrijven die mogelijk geïnteresseerd zijn in een samenwerking met jou. Kijk naar merken die passen bij jouw niche, jouw waarden en de interesses van jouw publiek.

Stuur een samenwerkingsvoorstel: Als je eenmaal potentiële samenwerkingspartners hebt geïdentificeerd, kun je ze een voorstel sturen waarin je jouw ideeën presenteert voor een samenwerking. Dit kan variëren van het creëren van gesponsorde content op jouw social media kanalen tot het deelnemen aan een evenement of het promoten van een product.

Wees transparant: Zorg ervoor dat je transparant bent over het feit dat het om een gesponsorde samenwerking gaat. Dit kan bijvoorbeeld door de hashtag #spon of #ad te gebruiken in jouw posts.

Houd rekening met jouw eigen merk en reputatie: Als influencer is het belangrijk om te onthouden dat je jouw eigen merk en reputatie vertegenwoordigt. Wees selectief bij het kiezen van merken waarmee je samenwerkt en zorg ervoor dat hun waarden en producten passen bij jouw eigen merk en waarden.

Het kan enige tijd duren voordat je de juiste samenwerkingspartners vindt en opbouwt. Wees geduldig en blijf werken aan het creëren van kwalitatieve content en het opbouwen van jouw publiek.

Kan je geld verdienen met Tiktok?
Ja, het is zeker mogelijk om geld te verdienen met TikTok, dit kan door middel van bovengenoemde manieren. Echter moeten we de kanttekening maken dat je er wel tijd en energie in moet steken. Er zijn steeds meer creators op TikTok waardoor het moeilijker wordt om er bovenuit te springen. De oplossing: kies een doelgroep en wees creatief! De bedragen die je verdient op Tiktok variëren van hoeveel volgers je hebt, welke taal je spreekt en de frequentie van het plaatsen van content. Makers die in het Engels video’s posten verdienen meer geld omdat ze meer bereik hebben. Er zijn nou eenmaal veel meer mensen die Engels spreken dan Nederlands. Experts raden aan om dagelijks minimaal één video te plaatsen, hoe meer je plaatst des te meer kans dat je video’s maakt die viraal gaan en dus veel mensen bereiken. Gemiddeld verdient een beginnende Tiktok-creator met minder dan 50.000 volgers maandelijks tussen de 0 en 1500 euro. Boven de 50.000 volgers loopt dit bedrag al op naar enkele duizenden euro’s per maand. Tiktok zal het geld dat jij verdient met het plaatsen van video’s wekelijks of maandelijks uitkeren. Let er wel op dat je eerst geverifieerd moet worden door het bedrijf voordat er een eerste uitbetaling kan plaatsvinden. 

Tiktok geld verdienen berekenen
Gemiddeld krijg je per 1000 views 0,01 tot 0,05 cent, je kan dus makkelijk berekenen hoeveel geld jij verdient aan jouw video. Stel je hebt 100.000 views dan doe je 100 keer 2,5 cent (gemiddelde) = 2,50, dit kan natuurlijk nog hoger uitvallen omdat het gemiddeld is. 

  1. Samenwerking als kleine influencer: 10.000 volgers
  2. Samenwerking als middelgrote influencer: 50.000 volgers
  3. Samenwerking als grote influencer: 500.000 volgers
(Visited 272 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *