In de tijd dat je een kop koffie zet kan je ook een eigen cryptomunt kopen

In de tijd dat jij een kop koffie zet, kun je ook een bitcoin kopen!

Dit artikel is voor iedereen die interesse heeft in cryptocurrency. Misschien heb je al een eigen wallet en jaren ervaring. Of je wil graag beginnen en je verdiepen in crypto, ook voor jou is dit artikel. 

Wat is crypto? 
Crypto is digitaal geld wat je in eigen beheer kan houden. Anders dan normaal, is er geen bank voor nodig en dit is revolutionair. Wanneer je begint met crypto kun je kiezen om de munten op een wallet te zetten of dit via een broker laten verlopen. Als je net begint raden we aan om dit via een broker te doen. We hebben hier de beste cryptocurrency brokers van 2021 alvast voor je opgesomd. 

Hoe is crypto ontstaan?
Wanneer je mensen over cryptocurrency hoort praten valt negen van de tien keer de munt bitcoin. Bitcoin is de bekendste en duurste munt die op dit moment bestaat. De munt bitcoin is in 2008 gecreëerd op een forum, destijds was een bitcoin nog gratis. Inmiddels is de waarde van een bitcoin gestegen en betaal je meer dan 50.000 euro voor 1 bitcoin. 

Waarom hebben munten een waarde?
Bij het maken van de munt is er schaarste gecreëerd. Bij het bedenken van de munt hebben ze bedacht een munt te maken die niet gekopieerd kan worden. Zo zijn er van de munt bitcoin 21 miljoen stuks. Je kan een bitcoin opsplitsen waardoor je niet meteen een hele bitcoin hoeft te kopen en het dus ook toegankelijk is voor een kleinere portemonnee. Stel jij hebt 500,- euro te besteden, dan krijg je een klein percentage bitcoin i.p.v. een hele munt. 

Hoe kan ik zelf munten kopen?
Er zijn twee manieren om munten zoals bitcoin te kopen. Dit kan via een eigen wallet of via een wallet van een broker. Een broker is een organisatie die fungeert als tussenpersoon en voor jou de transacties regelt. Je betaalt het een klein percentage voor hun diensten. 

Stappenplan beginnen met crypto

Stap 1: Kies een broker die bij je past. 

Stap 2: Maak een account aan en log in op het platform. Let op: er kan om een foto of kopie van jouw identiteitsbewijs gevraagd worden. Vul altijd echte gegevens in ga veilig om met jouw persoonlijke gegevens.

Stap 3: Stort geld om transacties te kunnen doen, dit kan via iDeal of een creditcard. 

Stap 4: Bekijk welke munten je graag aan jouw portefeuille wil toevoegen. De waarde van de munt wordt per minuut aangegeven en kan dus iedere keer verschillen. Selecteer de munt die je wil kopen en vul het aantal in. 

Stap 5: Doe een aankoop en koop de munten. 

Antwoorden op vragen over cryptocurrency vanuit leden van de Fire beweging:

Wanneer is het een goed moment om munten te kopen?
Daar is geen antwoord op te geven. De koers is iedere dag en minuut anders. Wel is het raadzaam om naar de grafiek te kijken waarop je kan zien wat de koers de afgelopen dag, week, maand of jaar was. 

Welke applicaties worden het meest gebruikt?
De meestgekozen brokers in Nederland zijn Bitvavo en Binance. Lees hier hoe je bij hun kan aanmelden. 

Er wordt gevraagd of ik wil staken, wat is dit precies?
Staken houdt niks anders in dan cryptomunten uitlenen. Je doet dit aan het netwerk, en hiervoor krijg je een beloning. Wanneer jij dit doet help je mee om transacties te veriefieren en de blockchain te versterken. Het is een vorm van passief inkomen verzamelen. Staken doe je via jouw broker, zoals bitvavo of binance. Je krijgt dit verzoek in de applicatie. 

Hoe verkoop ik mijn munten? 
Ben je nieuw in de cryptowereld? Dan is het handig om goed te weten hoe je cryptomunten kan kopen en verkopen. Je beheerd jouw munten in een wallet, dit is een overzicht van alle munten die jij in bezit hebt. De waarde van deze munten verschilt per moment. Om een munt te verkopen stel je een verkooporder in. Dit houdt in dat je een bepaalde waarde kiest en wanneer de munt die specifieke waarde haalt wordt hij verkocht. Naast dat moet je ook het aantal instellen, verkoop je alle munten of een gedeelte? 

Wat zijn transactiekosten? 
Dit zijn de kosten die gemaakt moeten worden om een transactie te kunnen voldoen. Bij cryptocurrency Binance zijn de transactiekosten 0.10% van jouw order en bij Bitvavo is dit 0.25%. 

Ik wil via een andere manier beleggen? 
Er zijn natuurlijk tal van andere mogelijkheden als jij wil beleggen. Bijvoorbeeld beleggen in vastgoed of beleggen in aandelen

De belangrijkste termen op een rij:
ATH en ATL: Dit staat voor all time high en all time low en slaat op de hoogste respectievelijk laagste waarde die een cryptovaluta ooit heeft bereikt.
Bullish en bearish: Stieren en beren vechten met elkaar. De stieren willen de koers naar boven brengen, de beren naar beneden. In een tijd dat de koersen voor langere tijd dalen, spreken we over een bearish periode. Als ze voor langere tijd stijgen, is de trend bullish
Bag: een bag is één hoeveelheid van een soort crypto
HODL: Goede handelaars weten wanneer het tijd is om te verkopen, als de koers hoog is net voordat hij gaat dalen, en wanneer het tijd is om te kopen, net voordat hij gaat stijgen.  Door niet te verkopen, loop je immers ook het risico niet dat je dat doet op het verkeerde moment, bij HODL houd je jouw munten vast en verkoop je deze niet.
Market cap: Dit betekent market capitalization. Het is een manier om de relatieve grootte van een cryptovaluta te bepalen ten opzichte van andere munten.
To the moon: Dit is een gevleugelde uitspraak in de cryptowereld. To the moon slaat op de verticale beweging die de koers volgens de fans zonder twijfel zal maken.
POS en POW: staan voor proof of stake en proof of work. Dit zijn manieren om tot consensus te komen in een blockchainnetwerk. In het kort: proof of stake vereist dat cryptobezitters een groot gedeelte van de betreffende cryptomunt inzetten om het volgende block aan de blockchain toe te voegen. Proof of work geeft dat recht aan degene die bewijs levert dat hij werk heeft geleverd. Dat kost tijd en energie, en diegene wordt daarvoor beloond. Satoshi: De voornaam van de bedenker van Bitcoin (waarvan bijna niemand de identiteit weet) én de naam van een honderdmiljoenste van een bitcoin. Dus: 1 satoshi is 0.00000001.
TA en FAT: technische analyse en fundamentele analyse. De term echnische analyse wordt gebruikt om de toekomstige bewegingen van de koers van een cryptomunt te voorspellen. FA is het analyseren van onderdelen van het product of de dienst zelf, om te bepalen of de koers op dat moment te hoog of te laag is. 
ROI: staat voor return on investment, ofwel het resultaat dat je behaalt op je initiele investering. De ROI wordt uitgedrukt in de vorm van een percentage.
Pump en dump: dump is een fenomeen waar je ver weg van wilt blijven. De organisatoren van een pump en dump dump kiezen een cryptomunt uit die laag in waarde staat en waar niet veel in wordt gehandeld. Ze kopen er flink wat van en zorgen vervolgens voor een kunstmatige stijging van de koers, waarna ze de munt verkopen (dumpen) op het hoogste punt.
Risk versus reward: Cryptovaluta biedt allerlei manieren om geld te verdienen, en elke manier heeft z’n eigen verhouding tussen risico en beloning. Die risk/reward-afweging is iets wat veel traders gebruiken om te bepalen of het de moeite loont om ergens in te stappen. Bij elke actie die je onderneemt moet je je afvragen: hoeveel kan ik hiermee verdienen en hoeveel kan ik hiermee verliezen?
Stable coins: stable coins zijn cryptomunten zoals elke andere, maar met een bijzondere eigenschap: hun koers is gekoppeld aan een traditionele valuta zoals de Amerikaanse dollar. Daardoor is hun waarde heel voorspelbaar en zijn de koersen vrijwel horizontaal.
Stack: Een verzameling cryptovaluta die iemand heeft. Soms hebben mensen het over hun trade stack. Dat is een gedeelte van je totale cryptobezit.
Wallet: Een softwareprogramma waarin je jouw eigen openbare en privésleutels bewaart. Met deze sleutels krijg je toegang tot jouw munten die op de verschillende blockchains zijn gestald. 

 

(Visited 2.400 times, 1 visits today)