In de docu ’30 en nooit meer werken’ volgen we Nederlandse aanhangers van de Fire beweging

Zet de popcorn maar klaar en houd je notitieblok in de aanslag. Want wellicht is deze documentaire net waar je op zit te wachten. Een Nederlandse documentaire over de fire beweging. Programmamaker Vera Verzijl volgt in de documentaire ’30 en nooit meer werken’ Nederlanders die fire nastreven. Hopelijk brengt het de nodige inspiratie! Want hoe leuk is het om eens een kijkje in het leven te krijgen van andere mensen met als doel financiële onafhankelijkheid?

Financial independence retire early
Slim met geld omgaan voor een vroeger pensioen in sommige gevallen voor je dertigste levensjaar. Op menig verjaardagsfeest wordt beweerd dat dit moet kunnen. Maar hoe is de grote vraag. In deze documentaire onderzoeken bevlogen en gepassioneerden makers de fire-beweging. Een opkomende levensfilosofie uit Amerika die ook bij veel Nederlanders steeds meer mensen onder de aandacht komt. Maar wat houdt deze beweging eigenlijk precies is? Kan je daadwerkelijk vroeger met pensioen en hoef je nooit meer te werken? Of is dit enkel voor een beperkt aantal mensen weggelegd.

De documentaire
In deze eerste Nederlandse documentaire over de Fire-beweging zien we portretten van verschillende millennials die beweren dat je vóór je dertigste financieel onafhankelijk kan zijn. De één leeft extreem zuinig en komt rond van minder dan 2000 euro per jaar door te overnachten in een slaapzak. De ander werkt zich driemaal een slag in de rondte en investeert al zijn geld in nieuwe beleggingen. Allemaal met die ene wens: meer vrijheid! Wil jij zien hoe deze dertigers dit aanpakken? De documentaire was op dinsdag 28 september te zien op NPO3, klik hier om de serie terug te kijken.

Kan je niet wachten? Begin hier alvast met jouw eigen weg naar fire.

Via: omroep Powned en de Nederlandse Publieke Omroep

(Visited 3.794 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *