Hoe is fire ontstaan?

“Iedere dag naar kantoor is niks voor mij, ik wil meer vrijheid.” 

Deze woorden komen jou misschien bekend voor. De meeste mensen zijn steeds kritischer over de 40-urige kantoorweek. We leven in 2021, c’mon! Het moet anders kunnen. We willen vrij en onafhankelijk zijn. En dat kan tegenwoordig heel goed, je hebt alleen een heel belangrijk ding nodig: geld. En dit hebben we niet altijd. Vooral jonge mensen geven hun geld liever uit, groot gelijk. Het leven lonkt. Etentje hier, feestje daar. Op vakantie deze zomer? Tuurlijk we gaan 5 weken! We hebben het nodig, omdat we het niet altijd uit ons werk houden.

Ontstaan Fire
In de jaren 10 heeft dit in Amerika een belletje doen rinkelen. Wat nou als we niet als ons geld direct uitgeven voor een ‘schijnbaar’ beter gevoel. Moeten we niet strenger zijn naar onszelf wat betreft onnodige consumpties? Dit geld kunnen we ook investeren. Fire is ontstaan met het idee om twee keer na te denken bij het uitgeven van geld. Dit geld wat je over houdt door geen onnodige aankopen te doen ga je investeren. De investering moet jou in de rest van je leven kunnen onderhouden zodat je eerder met pensioen kan.

Fire is een krankzinnig idee!

In Amerika reageerden mensen dol enthousiast op fire. Mensen ruilden hun peperdure auto’s in voor een goedkope en zuinige variant. De dure huur van appartementen werden opgezegd en mensen kozen liever een kleiner huis net buiten de stad. Er was maar een doel, fire bereiken. Genoeg geld hebben om met pensioen te kunnen en niet te hoeven werken. Op je 67e met pensioen was ineens een grapje. Hoezo geven we daar allemaal gehoor aan? Dat kan toch ook anders!

(Visited 503 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *