Met deze 5 manieren kan jij vandaag al meer geld verdienen

Wil je meer verdienen en hierdoor jouw inkomen vergroten? Er zijn tal van manieren om dit te realiseren. Je moet alleen gemotiveerd zijn om er echt even voor te gaan zitten. Alleen dan gaat er iets veranderen in jouw portemonnee. Maar waar begin je? En wat zijn precies alle mogelijkheden? 

Meer verdienen in minder tijd
Een van de grootste beperkingen bij meer geld verdienen is tijd. Zo word je betaald voor je werktijd, met uitzondering van bonussen. Als je ervoor kiest om in plaats van 40 uur per week te werken, 50 uur te werken, krijg je alleen extra geld als je wordt beloond voor overwerken. Dit moet maar net in jouw CAO of contract staan, maar bij veel functies is die niet het geval. Er zijn oplossingen om meer te verdienen in een korter tijdbestek. De eerste optie is promotie, je krijgt meer salaris voor het werk wat je nu doet. De andere optie is passief inkomen. Bij een passief inkomen genereer je geld buiten de beperking van tijd. Je verdient extra inkomen zonder hier al te veel tijd aan kwijt te zijn. Je kan zelfs terwijl je slaapt geld verdienen. 

Het concept van passief inkomen klinkt je vast als muziek in de oren. Waarom doet niet iedereen dit?  Daar zijn meerdere redenen voor. Maar voordat je leest waarom mensen geen passieve inkomstenstromen opbouwen, moet je dit eerst opbouwen. In de beginfase moet je er namelijk wel veel tijd, energie en soms geld insteken wil je hierna van kunnen profiteren. Er zijn tal van voorbeelden van mensen die nu passief geld verdienen. Hoe tof zou het zijn als jij dit ook kan doen. Geld komt op jouw rekening, en je hoeft er weinig moeite voor te doen. Klik hier om meer te lezen over passief inkomen en bekijk de verschillende voorbeelden.  

Meer verdienen door te besparen
Niet iedereen denkt snel aan besparen wanneer je meer geld wilt verdienen. Toch is het raadzaam om eens te kijken waar in jouw uitgaven je nog kan besparen. Zet op een rijtje wat jouw huidige uitgaven zijn per categorie zijn. Kijk hierna welke categorieën mogelijk overbodig zijn of waar je een goedkopere aanbieder kan vinden om zo kosten te besparen. Denk bijvoorbeeld aan jouw telefoonabonnement, we betalen ons vaak scheel aan telefoonkosten. Je bent jaren geleden ooit een contract aangegaan en hebt nooit een nieuw aanbod gekregen. Tijd om daar eens naar te kijken. Want hoe langer je onderdeel bent van een bedrijf als klant hoe meer korting je vaar kan krijgen. Bel eens op naar jouw provider en geef aan dat je eens naar de kosten van jouw abonnement wil kijken, bijvoorbeeld omdat je elders een andere prijs hebt gezien. Stel voor om een nieuw, goedkoper tarief in te stellen per datum X.

Online geld verdienen
Wil je online meer geld verdienen? Goed idee! Dit kan natuurlijk op jouw eigen gekozen moment en is daarom erg in trek. Door de opkomst van social media is online niet meer weg te denken. Er zijn steeds meer mogelijkheden om online meer geld te verdienen. 

Beleggen is de populairste manier om extra geld te verdienen
Beleggen is een van de meest makkelijke manieren om (passief) extra inkomen te genereren. Let op: je wordt niet altijd slapend rijk van beleggen en loopt altijd risico. Er is een reële kans dat geld minder waard wordt omdat een aandeel in waarde daalt. Jij bent zelf in charge om te kiezen hoeveel risico je wil lopen. Overigens moet je goed beseffen dat je geld ook minder waard kan worden, dit noemen we inflatie. Dit risico kan je beperken met behulp van tijd. Wanneer je een belegging doet, doe dit dan voor minimaal de komende vijf tot tien jaar. Zo kan je eventuele economische tegenvallers, zoals een recessie, overleven zonder verlies te maken.  Er zijn verschillende manieren om meer geld in minder tijd te verdienen dankzij beleggingen met weinig risico. 

Verschillende soorten beleggingen
1. Beleggen in ETF’s
Misschien heb je er al van gehoord, maar een ETF is een prima keuze voor veilig beleggen zonder veel risico. Een ETF staat voor Exchange Traded Fund. Je koopt een mandje met aandelen. 
2. Vastgoed fondsen
Een andere manier van beleggen is in vastgoed fondsen. Tegenwoordig is investeren in vastgoed enorm lucratief. Wel moet je goed nadenken over een plan en eerst voldoende kennis hebben om vastgoed aan te kopen. 
3. Beleggen op een beursindex
De bekendste vorm van beleggen is op een beursindex xoals de AEX, Dow Jones en de Nasdaq. Als belegger kan je op de beurs zelf een aandeel kopen. Op de beurs zijn de grootste beursgenoteerde bedrijven gevestigd, in Nederland bijvoorbeeld Shell, Ahold of PostNL. Je kiest zelf hoeveel aandelen je wil kopen. 

Wil je meer lezen over hoe je gaat beleggen? Klik dan hier

Welkomsbonus als je gaat beleggen
Wil jij geld terugkrijgen of extra geld verdienen wanneer je gaat beleggen? Bekijk dan onze cashback en supportlinks. Door mee te doen bespaar je geld. Bijvoorbeeld op jouw transactiekosten als je wil gaan beleggen, zie het als een welkomsbonus. 

 

(Visited 1.692 times, 1 visits today)