Hoe begin je met beleggen in vastgoed?

Investeren of beleggen in vastgoed kan een erg succesvolle manier zijn om je vermogen te laten groeien. Denk maar eens aan het verhaal van Sahil Mehta. Op 18-jarige leeftijd verkocht hij zijn eerste huis. Dit wekte zijn interesse in de wereld van vastgoed. Sahil Mehta besloot in vastgoed te gaan beleggen. Enkele jaren later is hij mede-eigenaar van vijf verschillende vastgoedbeleggingen met een totale waarde van maar liefst 9,4 miljoen dollar.

Wellicht ben jij ook geïnteresseerd om te beleggen in vastgoed. Maar waar moet je beginnen? Hieronder vind je enkele tips om te starten met beleggen in vastgoed.

1.     Kies een passende vorm van vastgoedbeleggen

Als startende belegger in vastgoed zul je al snel ontdekken dat er verschillende manieren zijn waarop je het beleggen kunt aanpakken. De eerste stap in succesvol vastgoedbeleggen is het onderzoeken van deze verschillende manieren. Tijdens je onderzoek is het belangrijk dat je goed kijkt naar de voor- en nadelen van de verschillende vastgoedbeleggingen. Voorbeelden van soorten vastgoedbeleggingen zijn:

  • Beleggingen in eengezinswoningen
  • Beleggingen in grotere woningen
  • Beleggingen in commercieel onroerend goed
  • Beleggingen in vastgoedbeleggingsfondsen zoals REIT’s

Naast verschillende soorten vastgoedbeleggingen zijn er ook verschillende manieren om winst te maken op je belegging. Zo kun je ervoor kiezen om te gaan flippen of huishacken. Wanneer je gaat beginnen met beleggen in vastgoed dan is het belangrijk om deze verschillende manieren om geld te verdienen te bestuderen.

2.     Kijk naar je persoonlijke belangen

Als je gaat beginnen met vastgoedbeleggen dan is het niet alleen belangrijk om te kijken naar wat hetgeen is dat het meeste geld oplevert. Het is ook belangrijk om te kijken naar je eigen belangen. Hieronder vallen bijvoorbeeld je interesses, je beleggingsdoeleinden en de termijn waarop je deze doelen wilt behalen.

Wanneer jij al jouw belangen op een rij hebt staan kun je een manier kiezen om te gaan beleggen in vastgoed. Hierbij is de meest verstandige keuze vaak de keuze die het beste aansluit bij jouw persoonlijke belangen, doelen en de gestelde termijn waarbinnen je de doelen wilt behalen.

3.     Leer de juiste berekeningen

Wanneer je de juiste vorm van vastgoedbeleggen hebt gevonden dan staat het raamwerk van je beleggingsstrategie. Om succesvol te beleggen zul je nauwkeurige berekeningen moeten uitvoeren. Aan de hand van deze berekeningen kun jij namelijk beslissingen maken op de markt voor vastgoed. Zo geeft Mehta aan dat hij een expert is geworden in vastgoedbeleggen door goed de cashflow te berekenen. Wanneer je wil gaan beginnen met beleggen kan het daarom handig zijn om deze berekening, en andere interessante formules die gebruikt worden binnen het vastgoedbeleggen, onder de knie te krijgen.

4.     Kies een beleggingsplatform

Wanneer je gaat beginnen met vastgoedbeleggen dan kan het handig zijn om je aan te sluiten bij een beleggingsplatform. Dit kan bijvoorbeeld een online platform zijn. Bij het kiezen van een beleggingsplatform is het belangrijk om te kijken naar de kosten die eraan verbonden zijn. Immers, een deel van winst die jij ontvangt over je belegging zul je vaak in moeten leveren aan het beleggingsplatform waar jij gebruik van maakt.

(Visited 470 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *