6 Manieren om te gaan pensioenbeleggen

Wanneer je hard hebt gewerkt dan is het natuurlijk prettig om een fijn pensioen te ontvangen. Al vanaf de start van je werkzame leven bouw je pensioen op. Dit pensioen zorgt ervoor dat je na een bepaalde leeftijd kan stoppen met werken maar nog wel maandelijks een inkomen uitbetaald krijgt. Om dit bedrag wat te verhogen kun je gaan starten met beleggen voor je pensioen. Wanneer je hier de juiste strategie voor kiest dan zul je jouw pensioen flink kunnen laten groeien.

Verschillende manieren om te beleggen

Wanneer je gaat starten met het beleggen voor je pensioen zul je ontdekken dat er verschillende soorten activa zijn waarin je kunt beleggen. Hoe vroeger je begint met het beleggen, hoe meer je hiervan zult profiteren op de langere termijn. Maar ook als je al wat langer actief bent in het werkzame leven is het verstandig om nog te starten met pensioen beleggen. Bij beleggen geldt immers dat je nooit te laat bent om te beginnen. Hieronder staan een aantal manieren waarop jij kunt gaan beleggen voor je pensioen.

Beleggen in obligaties of aandelen

Om pensioen op te bouwen kun je zelfstandig gaan beleggen of een beleggingsfonds kiezen. De bekendste manier om te beleggen voor je pensioen is door middel van obligaties of aandelen. Het wordt misschien nog wel het meest aangeraden om in beiden te gaan beleggen. Dit komt omdat het beleggen in meerdere soorten activa ervoor zorgt dat je portefeuille gediversifieerd raakt. Hierdoor zul je minder schade ondervinden op het moment dat één activum minder goed presteert. Je zult nog steeds profiteren van de inkomsten die de overige activa genereren.

Een obligatie is een manier om je geld beschikbaar te stellen aan een vragende partij. Op het moment dat jij een obligatie koopt is er een partij die geld aan jou verschuldigd is. Dit geld zullen zij terug moeten betalen met een rente. Deze rente is de winst die jij maakt op de obligatie, en dus de hoeveelheid geld die jij in je pensioenpotje kan stoppen.

Wanneer je een aandeel koopt dan ben je in het bezit van een klein stukje van een bepaald bedrijf. Op het moment dat het bedrijf waartoe jouw aandeel behoort winst maakt dan ben jij verplicht om een deel van die winst te ontvangen. Dit deel wordt ook wel dividend genoemd en deze wordt met enige regelmaat uitgekeerd. Dit dividend is de geldhoeveelheid die jij kunt gebruiken voor je pensioen.

Andere manieren om te beleggen

Naast obligaties en aandelen zijn er nog veel andere manieren om te beleggen voor je pensioen. Andere pensioenbeleggingen waarin jij je kunt gaan verdiepen zijn bijvoorbeeld:

  1. Onmiddellijke vaste annuïteiten
  2. Systematische opnames
  3. Levensverzekeringen
  4. Inkomen genererend vermogen
  5. Vastgoedfondsen
  6. Deeltijdse tewerkstelling

Wil je meer inzicht in de verschillende manieren van pensioenbeleggen? En wil je ontdekken welke manier het beste bij jou past? Dan kun je hulp vragen van een financieel adviseur. Hij/zij zal jou helpen om de beste manier van pensioenbeleggen voor jouw situatie te bepalen en te starten.

(Visited 359 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *