Zo werkt het nieuwe concept Overblijvers van Albert Heijn

Albert Heijn gaat de strijd aan tegen voedselverspilling met een eigen box
De grootste supermarktketen Albert Heijn gaat de strijd tegen verspilling aan. Zij introduceren een nieuw concept: overblijvers. Door middel van een applicatie kan jij een box bestellen. Niet zo maar een box. De box zit vol met allemaal handige producten. Deze producten worden normaliter weggegooid, zonde eigenlijk. Wanneer jij een overblijf box ophaalt zorg je ervoor dat dit eten toch geconsumeerd kan worden. In de boxen zitten vaak voedingsmiddelen die over een paar dagen over de datum gaan maar nog wel geconsumeerd kunnen worden. Na het kopen van de box kan je genieten van een groot aanbod aan producten. Groentes, brood, taart, fruit, vlees, vis en vleesvervangers kan je zoal terugvinden. Je haalt de box na een bestelling in de applicatie gemakkelijk op in de winkel de door jou gekozen winkel.

Wat kost de box?
De overblijvers kosten 4,95 per stuk. Normaliter zou je voor deze producten het driedubbele betalen. Zo sla je twee vliegen in een klap. Je helpt je portemonnee én je kiest voor het milieu door minder voedsel te verspillen.

Welke boxen kan je kiezen?
Er zijn verschillende boxen waar je uit kan kiezen in de app. Zo is er een verrassing box waarbij je allerlei verschillende producten van andere afdelingen krijgt. Er is een broodbox met diverse broodjes, broden en andere producten van de bakkerij. Maar je kan ook kiezen voor een vega box die volledig vegetarisch is.

Hoe werkt het?
Stap 1: Download de applicatie ‘Overblijvers’
Stap 2: Open de applicatie en bekijk de winkels bij jou in de buurt
Stap 3: Bekijk of er een overblijf box in de door jou gekozen vestiging beschikbaar is
Stap 4: Reserveer de box en haal hem op bij jou in de winkel

Op dit moment laat Albert Heijn weten dat het om een proef gaat. Mocht deze proefactie goed verlopen dan zal het concept landelijk gelanceerd worden. Op dit moment doen de winkels in Alkmaar, Heiloo, Opheusden, Beverwijk, Amsterdam, Zwanenburg, Bennebroek, Werkendam en Houten mee. Door het kopen van de box bespaar je geld en help je voedselverspilling tegen te gaan. Ben jij van plan om een overblijver op te halen in de winkel? Let wel op: deze actie is enorm populair. Wees niet te laat met het bestellen van jouw overblijf box voor iemand anders hem voor je neus wegkaapt.

(Visited 3.112 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *