Een krachtig 5-stappenplan naar financiële vrijheid

Denk aan je grootste dromen in het leven. Je wilt een mooi huis bezitten. Je wilt voor je gezin zorgen. Je wilt de wereld rond kunnen reizen en ongelooflijke avonturen kunnen beleven. Wat weerhoud je ervan om deze dingen te doen? 

Vaker wel dan niet, het antwoord is geld. Hoewel je misschien in staat bent om sommige van deze doelen te bereiken naarmate de tijd verstrijkt, om ze allemaal te bereiken terwijl je geld verstandig op een goede plek blijft, moet je financiële vrijheid creëren. 

Een definitie van financiële vrijheid is het hebben van de monetaire stabiliteit om te doen wat je wilt in het leven zonder je zorgen te hoeven maken over je bankrekening. Financiële vrijheid is in staat zijn om die geweldige reis naar Tahiti te maken zonder je zorgen te maken dat je niet op kantoor komt. Het is het kopen van het huis waar je familie van droomt en nog steeds het geld hebben om je andere interesses na te streven. 

Hoe bereik ik financiële vrijheid? 
Als je financiële vrijheid hebt, heb je opties. Je hoeft je niet af te vragen of je bankrekening het aankan om je warmwaterboiler te vervangen of boodschappen te doen voor een alleenstaande moeder die net haar baan is kwijtgeraakt. 

Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar je kunt dit! Zo begin je je eigen reis naar financiële vrijheid! 

Stap 1: Leer hoe jij geld kunt beheren 
Je komt niet vooruit als je geen plan hebt voor je geld. In plaats daarvan zul je je afvragen waar je geld aan het einde van elke maand naartoe is gegaan! Dat is geen financiële onafhankelijkheid – dat is een recept voor een financiële ramp. Als je getrouwd bent, ga dan met je partner over je budget. Als je vrijgezel bent, zoek dan een verantwoordingspartner.  

Rijkdom opbouwen is onmogelijk als je leeft van salaris tot salaris. Geef elke dollar een naam voordat de maand begint en volg uw uitgaven gedurende de maand. Als u consequent te veel of te veel uitgeeft in bepaalde gebieden, kunt u het bedrag in elke categorie altijd aanpassen. 

Budgettering is belangrijk om uw financiën op het juiste spoor te krijgen, maar daar houdt het niet op. Zelfs als je eenmaal financiële vrijheid hebt bereikt, voltooi je nog steeds elke maand een uniek budget. Hoeveel geld je ook hebt, je hebt een plan nodig. 

Je krijgt geen financiële vrijheid bij een ongeluk. Budgetteren is de eerste stap naar het opbouwen van rijkdom met opzet. 

Stap 2: Jouw financiën opschonen 
Zodra je begint te leren omgaan met geld, realiseer je je misschien dat je in het verleden fouten hebt gemaakt met je financiën. Dat is oké! Maar als je financiële vrijheid wilt ervaren, moet je de rotzooi opruimen voordat je kunt beginnen met het opbouwen van rijkdom. 

Dat betekent dat als je schulden hebt zoals creditcards, studieleningen of autoleningen, het tijd is om serieus te worden over het op de stoep trappen. 

Waarom? Want terwijl je geld schuldig bent, staan op je loonstrookjes de naam van iemand anders. Als je je doel wilt bereiken, heb je je volledige inkomen tot je beschikking, niet stukjes en beetjes die overblijven na het betalen van creditcardrekeningen en betalingen voor studieleningen. 

Als je eenmaal schuldenvrij bent, blijf dan daar. voorgoed. Schulden ondermijnen je vermogen om rijkdom op te bouwen en brengen je financiële plan in gevaar. Het is simpel. Blijf uit de buurt van schulden! 

Stap 3: Wees slim over je carrièrekeuze 
Je grootste vermogen-opbouwende tool is je inkomen. Dus als het gaat om het kiezen van een carrière, staan er veel dingen op het spel. Er is geen reden om vast te blijven zitten aan een doodlopende baan, vooral als het je ongelukkig maakt. Het vinden van een baan die jij leuk vindt en die ook jouw doelen van financiële zekerheid ondersteunt, zal je helpen van de reis te genieten. 

Stap 4: Maak een strategie voor besparingen op korte termijn 
Als jouw doel financiële vrijheid is dan heb jij een buffer nodig voor de onverwachte levensgebeurtenissen die ons allemaal overkomen, zoals autoreparaties, kapotte apparaten en medische aftrekposten. Daarom moet jij jouw noodfonds verhogen om drie tot zes maanden aan uitgaven te dekken zodra jij geen schulden meer hebt.  

Het geld bij de hand hebben om een onverwachte levensgebeurtenis te dekken, geeft jou gemoedsrust en is een cruciaal onderdeel van jouw algehele financiële plan. Zodra jij die volledig gefinancierde spaarrekening hebt, zul jij meer flexibiliteit in jouw budget gaan voelen. Je zult in staat zijn om ja te zeggen tegen shopping splurges en uit eten gaan zonder schuldgevoel! 

Omdat je geen schulden aanneemt heb je ook een spaarplan nodig voor grote aankopen die geen noodgevallen zijn. laten we bijvoorbeeld zomervakantie nemen. Het is simpel! Maak een regelartikel in jouw maandbudget en deel het totale bedrag door de maanden die jij moet opslaan. Jij leeft niet meer in de schulden, en dat betekent dat jij van jouw vakantie kunt genieten in plaats van dat een creditcardrekening jou naar huis volgt. 

Met een volledig noodfonds en een plan om grote aankopen te dekken, heb jij de financiële basis om te beginnen met beleggen. 

Stap 5: meer informatie over jouw beleggingsopties 
Nu jij een plan hebt voor korte termijn sparen, ben jij klaar om samen te werken met een financieel adviseur die jou kan helpen het meeste uit jouw lange termijn investeringsopties te halen. Het goede nieuws is dat hoe eerder jij begint met investeren, hoe meer tijd jouw geld kan groeien. Dat is de kracht van samengestelde interesse op het werk. Je kunt aan de slag gaan met: 

  • Pensioensparen 
  • De besparingen van de universiteit 
  • Vastgoedbeleggingen 
  • Belastbare investeringen 

Stap 6: Wees actief in jouw reis naar financiële vrijheid 
Het nemen van de juiste beleggingsbeslissingen is de eerste stap, maar in harmonie blijven met jouw fondsprestaties is cruciaal om het meeste uit jouw beleggingen te halen. Jouw investeringen op de automatische piloot instellen is geen beleggingsstrategie. 

Maar het idee om actief beslissingen te nemen over jouw investeringen kan overweldigend aanvoelen. Als het zo voelt voor jou, ben je niet alleen. Je hebt hard gewerkt om de juiste basis te leggen, dus laat deze cruciale stap niet aan het toeval over! Jij hebt de expertise van een financieel adviseur nodig om jou te helpen bij het navigeren door jouw beleggingsopties en het wel een wee van de aandelenmarkt te trotseren. 

Een financieel adviseur kan jou helpen: 

  • Beslissingen te nemen over jouw beleggingsstrategie 
  • Om regelmatig jouw geld opnieuw in evenwicht te brengen, zodat jij jouw risico tot een minimum beperkt. 
  • Een realistisch plan te maken voor hoe financiële onafhankelijkheid er voor jou uitziet. 
  • De beleggingsopties te vinden die jij buiten jouw pensioenrekening hebt. 
  • Een terugtrekkingsplan te maken voor jouw specifieke situatie. 

Conclusie 
Het bereiken van financiële vrijheid is voor veel mensen een doel. Het betekent over het algemeen dat je genoeg spaargeld, investeringen en geld bij de hand hebt om je de levensstijl te veroorloven die je voor jezelf en je gezin wilt – en een groeiend nestei waarmee je met pensioen kunt gaan of de carrière kunt voortzetten die je wilt zonder dat je wordt gedreven door elk jaar een bepaald bedrag te verdienen. 

Maar financiële vrijheid gaat over meer dan alleen het kunnen dekken van onverwachte noodsituaties zonder te zweten. Het plezier begint pas echt als jij je realiseert dat je aan de behoeften van anderen kunt voldoen. Stel je voor dat je een worstelend gezin kunt zegenen door te betalen voor hun autoreparatie! Het gaat niet alleen meer om jou, het gaat om het achterlaten van een erfenis. Uiteraard zonder dat jouw eigen levensstijl hierdoor onderdrukt wordt.  

(Visited 1.969 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *